Brommobiel kopen in Amersfoort

Welke 45 km auto kopen in Amersfoort?

Hoe snel is snel genoeg? Binnen de bebouwde kom mag je toch maar 50 km per uur rijden, wat heb je dan aan een auto die 200 rijdt? Dat is een vraag die veel, vooral wat oudere, mensen zich stellen. Dan volgt de afweging om die auto eindelijk eens in te ruilen voor een microcar. Je zult wel flink bij moeten leggen want een Axiom kost net zoveel als een ‘echte’ auto. Toch kun je wel degelijk een stuk goedkoper uitkomen en een brommobiel kopen voor een goedkope prijs. Hoe dat werkt leggen we op deze pagina uit.

brommobiel kopen amserfoort

Verschil tussen brommobielen

Als je weet dat de prijzen tussen ongeveer 5000 en 20.000 euro liggen, dan begrijp je vast wel dat niet iedere bromauto hetzelfde is. Een groot deel van de prijs zit eigenlijk in het merk, want de ‘kleine’ merken brengen vaak goedkoop een brommobiel op de markt om te groeien. Hoewel we bij een microcar niet echt van ‘groeien’ kunnen spreken. Merken als IVA en MOVE doen hun best om marktaandeel te behalen in Nederland met brommobielen die veel kwaliteit bieden maar dan goedkoop in vergelijking met de concurrentie. Wat dacht je van elektrisch bedienbare ramen en een camera om achteruit in te parkeren als standaard? Ja, dat klinkt goed natuurlijk, maar het moet wel veilig en verantwoord zijn.

 

Hier moet je op letten bij een brommobiel kopen

We hebben de merken IVA en MOVE niet voor niets genoemd, dit zijn namelijk twee voorbeelden van bromauto’s die voldoen aan alle eisen die de moderne bestuurder heeft. Je zult als eerste ontdekken dat er modellen zijn op 3 of vier wielen. Ook met drie wielen kun je stabiel en veilig de weg op. Het is altijd een 45 km auto, dat betekent een motorblok dat heel vlot rijdt maar natuurlijk geen racemonster is. Een microcar mag rijden binnen de bebouwde kom en daarbuiten, zolang het niet op de auto- of snelweg is. Let uiteraard op met rijden in Amersfoort op wegen waar andere auto’s rijden die sneller mogen rijden. Je hebt geen autorijbewijs nodig, het mag wel. Een bromfietsrijbewijs is het minimum, evenals een minimumleeftijd van 16 jaar. Verder ben je met een kenteken en WA verzekering klaar. Dan is het verder een kwestie van tanken of laden … laden?

 

Tanken, laden, zeg het maar!

Er zijn dus veel opties, je kunt ook kiezen voor een bromauto kopen met een benzinemotor of met een elektromotor en accu. Een microcar op benzine is doorgaans wat duurder in aanschaf, je moet tanken aan de pomp en het is niet de meest milieuvriendelijke optie. Je kunt er wel meer kilometers meer afleggen zonder bij te tanken. Een elektrisch model kun je thuis opladen. Dit duurt langer maar je kunt het ‘s nachts doen terwijl je slaapt. De kosten per kilometer vallen lager uit, en de motor is lekker stil. Bekijk zelf de opties in de webshop en vergelijk de specificaties om jouw keuze te maken.

 

Goedkoop een brommobiel kopen?

Afhankelijk van het merk en model kun je al behoorlijk wat geld besparen. Mocht je liever niet zo’n groot bedrag uitgeven dan zijn er nog enkele opties. Want een bromauto is nooit echt goedkoop natuurlijk. Leasen is populair, dat is een vorm van kopen op afbetaling. De maandlasten liggen laag, er komt wel een rente bovenop. In 3 termijnen betalen is ook mogelijk, dat kun het bedrag spreiden over drie maanden na aankoop. Dit kan net voldoende zijn om direct een beslissing te nemen, of die paar opties erbij te nemen die nét niet binnen je budget passen. Zo rijd je snel met jouw splinternieuwe brommobiel in Amersfoort en omstreken