Waarom een bromauto kopen?

Bekijk de voordelen

brommobielMet een brommer rijbewijs of scooter rijbewijs mag je ook een bromauto rijden! Rijden met een bromauto, oftewel brommobiel, brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder vertellen we je de voordelen van een brommobiel.

Maar voor wie nog niet bekend was met de bromauto, 45 km auto, of brommobiel, geven je een korte inleiding. De bromauto is een voertuig met 3 of 4 wielen en gaat maximaal 45 km per uur. Met een brom- of scooter rijbewijs mag je hierin rijden. De minimum leeftijd is 16 jaar!

Bromauto’s en brommobielen gaan steeds populairder worden omdat het luxe vervoersmiddelen zijn en ze steeds goedkoper worden om te kopen. De nieuwprijs voor een 3 wiel model ligt al rond de 5000,- euro en dat is geen geld voor zo’n luxe vervoersmiddel waarin je altijd droog en warm zit!

Vergroot je mobiliteit

Met een brommobiel trek je er veel makkelijker op uit. Je pakt namelijk heel gemakkelijk de auto om ergens naartoe te gaan. Het rijden is heel eenvoudig, en daarvoor hoef je geen ervaren chauffeur te zijn. Vandaar dat een scooter rijbewijs of brommer rijbewijs (AM) voldoende is. Heb je een motor rijbewijs (A) of auto rijbewijs (B), dan mag je ook in de brommobiel rijden!

Compact vervoersmiddel

De bromauto is een heel compact vervoersmiddel. Hij is klein en daardoor is hij bijzonder wendbaar. De kleinste parkeerplekken kun jij gebruiken om in te parkeren, en dat lukt je beslist niet met een normale grote auto. Ondanks zijn compacte afmeting kun je er toch heel ruim in zitten. Een prachtig vervoersmiddel dus die je overal op een veilige manier naartoe kan brengen. 

Droog en warm zitten

Het grootste voordeel van een bromauto/brommobiel is dat je droog en warm kunt zitten. Hoe hard het ook regent, waait, hagelt, of sneeuwt, in de brommobiel heb je daar allemaal geen last van! Je zit droog en je zit warm. In bijna alle brommobielen zit namelijk ventilatie en verwarming. Wordt het te warm, dan zet je gewoon een raampje open. Sommige modellen hebben zelfs een airco wat hem nog luxer maakt.

Conclusie: waarom een bromauto / brommobiel kopen?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom een brommobiel kopen een verstandige keuze is. Zo is hij compact en goedkoop om in te rijden. Nieuwe modellen vallen qua prijs reuze mee en zijn bijna altijd elektrisch. Wil je een nieuwe brommobiel kopen dan kun je hier meer over de prijzen lezen.

Ook wanneer je rijbewijs is verlopen, het je niet lukt om je autorijbewijs te halen, of wanneer er andere redenen zijn waarom je geen normale auto mag of kunt rijden, dan is de bromauto de uitkomst!