Brommobiel / microcar winkel

Het brommobiel aanbod blijft uitbreiden. Naast een microcar voor persoonlijk gebruik kun je ook zakelijk een mini-auto kopen met laadruimte. De elektrische technologie in deze drie- en vierwielers heeft tanken overbodig gemaakt. Zo kun je geruisloos en zonder uitstoot van CO2 de weg op.  In de brommobiel winkel kom je allerlei modellen tegen. Het is fijn dat er zoveel keuze is, zo is er voor iedereen een geschikte brommobiel. Maar meer keuze is niet altijd beter, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je meer zicht te geven op het aanbod in de microcar shop leggen we op deze pagina uit wat een 45 km auto precies is en wat de mogelijkheden zijn.

Steeds groter brommobiel aanbod

In de brommobiel winkel kom je steeds meer modellen tegen die tot voor kort ondenkbaar waren. Een groter aanbod in kleinere auto’s dus. Een belangrijke innovatie is de elektromotor en batterijen die een tank met benzine overbodig maken. Dat betekent dat er geen herrie meer uit die oude, grote grasmaaiers komt en ook geen walmende rook. Tegenwoordig kun je in de brommobiel winkel prachtige auto’s kopen die wat betreft design en gebruik tussen scooter en auto vallen. Waarom zou je een microcar kopen? Wat dacht je van:

  • Tot 45 km/u rijden binnen de bebouwde kom.
  • Rijden op provinciale wegen is ook mogelijk.
  • Nooit meer tanken, overal opladen
  • Flinke actieradius voor lang rijplezier
  • Schoon en stil rijden
  • Scherpe prijzen

Is er een verschil tussen een brommobiel en microcar? Als je in de 45 km auto winkel kijkt dan kun je enkele brommobielen aantreffen die lijken op overdekte scootmobielen. Dat klopt, zo is de MOVE Vigorous 1500 ook als scootmobiel met maximaal 25 km/u leverbaar. De 45 km/u versie is echter een brommobiel met dezelfde specificaties als een microcar maar dan met 3 wielen. Voor het gehele brommobiel aanbod in de winkel geldt dat je een rijbewijs nodig hebt. Dat is met modellen die tot 25 km/u rijden niet het geval omdat deze voertuigen onder de gehandicaptenvoertuigen vallen en vrijgesteld zijn van een rijbewijs. Wat betekent dit voor brommobielen die 45 km/u of sneller rijden? Heel eenvoudig, je hebt een bromfietsrijbewijs of autorijbewijs nodig om deze voertuigen te besturen. Dat zal voor de meeste gebruikers geen bezwaar zijn, als dit wel het geval is kijk dan even naar de scootmobielen.

Waar mag je rijden?

Met een brommobiel rijd je op de rijbaan. Dit geldt zowel voor wegen binnen de bebouwde kom als 70 kilometer wegen buiten de bebouwde kom. Op wegen vanaf 80 km/u mag je niet rijden met brommobielen omdat de maximumsnelheid te laag ligt. Er zijn overigens ook modellen te koop zoals de Move CityCarGo pickup die een motor hebben die tot 80 km/u kan rijden. Dit is een kleine auto voor met name zakelijk gebruik. Als je een bezorgdienst hebt dan moet je zeker een kijkje nemen in de microcar shop. Je mag met deze voertuigen overigens niet op het fietspad of op de stoep rijden.

Zijn brommobielen duur?

Voor een brommobiel of citycar betaal je al snel meer dan 10.000 euro. De MOVE Vigorous is aanzienlijk goedkoper omdat er wat meer eenvoudige scootmobiel techniek onder de kap zit. Het is echter wel een luxe uitgevoerd model. Daarnaast hebben scootmobielen een scooter stuur, geen rond stuur zoals je dit gewend bent bij auto’s. In de 45 km auto winkel tref je overwegend modellen aan met rond stuur maar kijk altijd goed naar de technische kenmerken voordat je tot aankoop overgaat. Als je deze voertuigen vergelijkt met auto’s dan is de prijs zeker goedkoop. Zeker gezien het feit dat ze full-electric zijn.

MOVE is een merk dat veel waar biedt voor je centen. De techniek is dik in orde, de gebruikskosten liggen laag. Voor de meest luxe wagens betaal je de prijs voor een goedkopere klasse auto maar dan heb je wel een luxe uitvoering. Daar komt bij kijken dat een elektrische microcar weinig onderhoud nodig heeft, je betaalt geen wegenbelasting en stroom is veel goedkoper dan benzine. Hoe meer je rijdt, hoe meer je bespaart. De compacte voertuigen moeten op naam worden gezet, kijk in de webshop of er meerkosten voor berekend worden. Ook kun je direct kiezen voor verzekering of een onderhoudspakket.

Brommobiel kopen

Je snuffelt in het brommobiel aanbod in de shop en je vindt een model dat precies aansluit op jouw eisenpakket. Nu nog even afrekenen. Je kunt direct met iDeal betalen, dan ben je snel klaar. Je kunt ook een brommobiel leasen. Het betreft een financial lease, dit betekent dat je echt eigenaar wordt van het voertuig. Je hoeft de microcar dus niet na de leaseperiode in te leveren, de resterende waarde is helemaal voor de eigenaar. Bij een brommobiel leasen op basis van afbetaling in termijnen moet je wel zelf het onderhoud regelen. Als je kiest voor een onderhoudspakket dan kun je deze kosten in het lease bedrag opnemen. Dit is een optie waar veel bedrijven voor kiezen omdat ze zo de kosten kunnen spreiden maar het is ook mogelijk voor particulieren om een lease contract aan te gaan.

Van een snelle scootmobiel naar een microcar tot aan een pickup of bestelwagen; in de brommobiel winkel vind je zeker een model dat past bij jou.

Toont alle 6 resultaten