Brommobiel REGELS

Wat zijn de regels voor een brommobiel?

Hoe snel mag een brommobiel?

Om te beginnen rijdt een brommobiel maximaal 45km per uur. Dat wil echter niet zeggen dat je overal die snelheid mag rijden. Je moet je immers houden aan de geldende verkeersregels.

Mag je met een brommobiel overal parkeren?

Een groot voordeel bij brommobielen is het parkeergemak. Parkeren is heel eenvoudig omdat de brommobiel een zeer compact vervoersmiddel is.

Parkeren mag op parkeerplaatsen die voor auto’s bestemd zijn. Parkeren op de stoep is echter niet toegestaan. Net als de automobilist moet je een parkeerschijf of parkeerkaartje achter je raam leggen wanneer dit voor andere voertuigen (auto’s) verplicht is.
Dezelfde regels gelden dus.

Zijn de verkeersregels anders voor brommobielen?

De verkeersregels zijn voor een brommobiel gelijk aan een auto. Dat betekent dat je niet op het fietspad of voetpad mag rijden, en gewoon voor het stoplicht moet wachten.
Ook parkeren, zie hierboven, is voor een bromauto hetzelfde als voor de normale auto.

Is een brommobiel een gehandicaptenvoertuig?

Nee een brommobiel of bromauto is geen gehandicaptenvoertuig. Je mag daarom ook niet op een invalide parkeerplaats parkeren.

Bijzondere verkeersregels? Welke regels moet je volgen, die voor een auto of voor een bromfiets?

Ondanks dat een brommobiel een kleine auto is die 45km kan, moet je je houden aan de regels die voor een bromfiets gelden qua snelheid. Mag je een bepaalde weg niet in omdat bromfietsen daar niet zijn toegestaan, dan mag je daar ook niet met je brommobiel of bromauto in.
De autosnelweg mag je dus niet op met je bromauto.

Brommobiel kopen

Wil je een brommobiel kopen dan kun je hier eens een kijkje nemen naar het brommobiel aanbod en wat er allemaal te koop is. Naast 4-wielers, kun je ook een 3 wiel brommobiel kopen. De 3 wielers zijn een stuk goedkoper.