Waarom je moet overwegen een auto te leasen voor zakelijke doeleinden

Waarom je moet overwegen een auto te leasen voor zakelijke doeleinden

Een zakelijke autolease, ook wel bekend als zakelijke contracthuur, is een vorm van autofinanciering waarbij je maandelijkse termijnen betaalt terwijl je een auto least voor een vooraf bepaalde tijd. Je levert de auto in wanneer het contract afloopt.

Voor bedrijven die op een efficiënte en kosteneffectieve manier aan auto’s willen komen, is zakelijke autoleasing steeds populairder geworden. Vergeleken met de gebruikelijke aankoopmethoden biedt zakelijk auto leasen verschillende voordelen, waaronder lagere kosten en toegang tot een bredere selectie automodellen.

Hieronder volgen enkele voordelen van het huren van een auto voor het werk:

Verbeterde kasstroom

Je verbeterde kasstroom kan aanzienlijk verslechteren als je een auto koopt. Dit zou te zien zijn als een aanzienlijke schuld op de balans en zou het voor jou moeilijker maken om later nog kredietlijnen te krijgen.

Met het leasen van een auto kun je echter budgetteren voor vaste kosten over een vooraf bepaalde periode en hoef je vaak aanzienlijk minder geld vooraf te betalen. Het is alsof je een bet wint voordat het spel is afgelopen.

Dit betekent dat je cashflow niet onder druk komt te staan door tienduizenden ponden te moeten uitbetalen en dat je balans sterker lijkt. Het geld dat zou zijn gebruikt om de auto te kopen, kan worden besteed aan andere cruciale onderdelen van het bedrijf die de groei ondersteunen.

Helpt voorkomen dat je geld uitgeeft aan een auto die waarde verliest

Het geld bij elkaar krijgen om een nieuwe auto te kopen kan al een uitdaging genoeg zijn. Nog verontrustender is het feit dat de waarde van de auto alleen maar zal dalen, wat betekent dat je hem nooit voor de echte marktwaarde zult kunnen verkopen.

De maandelijkse betaling voor het leasen van een zakelijke auto houdt rekening met de waardevermindering van de auto gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit kan goedkoper zijn dan kopen. Bovendien vertegenwoordigen de vaste kosten die u betaalt eerlijk het voordeel dat u ontvangt.

Wanneer de leaseovereenkomst afloopt, kun je gemakkelijk een nieuwe leaseauto bestellen of weglopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verkoop en het terugkrijgen van je geld.

Alle rijkosten op één plek

Een bedrijf leasen betekent dat je één vaste maandelijkse betaling moet doen voor je wagenpark. Zakelijke leases dekken voertuigkosten en verkeersboetes. Om het pakket compleet te maken, kun je tegen een extra vergoeding ook pechhulp, verzekering en onderhoud toevoegen.

Dit combineert al uw auto-eisen in één bedrag en helpt bij een betere planning en financieel beheer.

Krijg toegang tot de nieuwste veiligheidstechnologie voor auto’s

Het kan verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar een tweedehands auto als vervanging als je niet in staat bent om een bedrijfswagen te betalen. Afhankelijk van je budget kan dit financiële voordelen hebben, maar je hebt misschien hulp nodig om werknemers auto’s met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen te geven.

Naast de fabrieksgarantie voor extra gemoedsrust, hebben alle geleasede auto’s waarschijnlijk extra veiligheidsvoorzieningen dan vorige modellen.

Toegang tot elektrische voertuigen om geld te besparen

Bij zakelijk leasen is de kans groter dat je een betere auto kunt kopen met een redelijker brandstofverbruik en zelfs zonder uitstoot vanwege de goedkopere kosten.

In vergelijking met een gebruikte auto zou een energiezuinig of milieuvriendelijk voertuig, zoals een elektrische auto, het bedrijf een aanzienlijk bedrag moeten besparen. Bovendien heeft een zuinig voertuig meestal een lagere CO2-uitstoot, wat nog meer belastingvoordelen kan opleveren voor het bedrijf.

Conclusie

Voordat organisaties bepalen of leasen de beste optie voor hen is, moeten ze zorgvuldig hun unieke behoeften, gebruikspatronen en budgettaire beperkingen beoordelen. Op basis van hun specifieke situatie kunnen bedrijven goed geïnformeerde keuzes maken door leasingexperts of financiële adviseurs te raadplegen.