Brommobiel verzekering

WA verzekering – All risk

Brommobiel verzekeringen

Doordat de brommobiel markt enorm is gegroeid is ook het aantal instellingen dat verzekeringen uitgeeft voor brommobielen gestegen. Ook bij verzekeringen is het van belang dat u goed rondkijkt en vergelijkt voor u besluit bij een bepaalde instelling een verzekering af te sluiten omdat er grote prijsverschillen bestaan tussen de aanbieders van verzekeringen. Via brommobielvergelijken.nl kunt u diverse verzekeraars vergelijken en zo de goedkoopste verzekering vinden en direct online afsluiten zodat u dezelfde dag nog verzekerd de weg op kunt.In Nederland is het verplicht uw brommobiel minimaal WA te verzekeren. Naast de verplichtte WA verzekering zijn er o.a. ook nog de rechtsbijstandverzekering, verhaalrechtsbijstand, ongevallen inzittenden verzekering, schadeverzekering inzittenden en de all risk verzekering. Klik hier om de goedkoopste brommobiel verzekering van Nederland te vinden en direct online af te sluiten. Ga je een brommobiel dan kan de winkel waar je hem gaat kopen uiteraard ook alles vertellen over de verzekering.

WA verzekering brommobiel

Als eigenaar van een brommobiel bent u verplicht uw voertuig WA te verzekeren. Hiermee verzekerd u zich tegen wettelijke aansprakelijkheid(WA). Het niet hebben van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is dan ook onverstandig en strafbaar. Indien u een aanrijding krijgt met een voertuig die niet WA verzekerd is draait u zelf op voor alle kosten die voortkomen uit de door uw voertuig veroorzaakte schade. De WA-verzekering voor brommobielen is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt de WA-verzekering alle schade aan personen en eigendommen veroorzaakt door het verzekerde voertuig. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade die door een voertuig is veroorzaakt die niet aan de Nederlandse wet voldoet is doorgaans niet verzekerd. De WA-verzekering biedt geen dekking voor schade aan uw persoonlijke en materiële schade.

All risk verzekering brommobiel

Een All Risk verzekering is het meest uitgebreide verzekeringspakket voor een brommobiel. Met een All Risk verzekering bent u niet alleen verzekerd voor andermans persoonlijke en materiële schade (WA), maar bent u ook verzekerd tegen alle schade aan uw eigen brommobiel zelfs wanneer u deze zelf heeft veroorzaakt. De All Risk verzekering voor brommobielen dekt geen normale slijtage, waardevermindering en/of afschrijving van de brommobiel, met opzet veroorzaakte schade of schade als gevolg van het onder invloed verkeren van verdovende middelen zoals drugs, alcohol en bepaalde medicatie.

Rechtsbijstand verzekering

Omdat het altijd mogelijk is verwikkeld te raken in juridische procedures bijvoorbeeld na een aanrijding, is het verstandig naast de verplichtte WA verzekering uw brommobiel ook te verzekeren van rechtsbijstand. Een rechtsbijstand verzekering dekt dan alle kosten die voortkomen uit de betreffende juridische procedure en bespaard u de kosten van de rechtszaak zoals uw advocaat.

Ongevallen Inzittenden Verzekering

Bij een Ongevallen Inzittende Verzekering zijn alle inzittende inclusief de bestuurder verzekerd van een kapitaaluitkering in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met het verzekerde voertuig. Het is zeker verstandig uw brommobiel hiervoor te verzekeren echter is dit niet verplicht.

Schade Verzekering Inzittenden

De Schade Verzekering Inzittenden is de uitgebreide versie van de Ongevallen Inzittenden Verzekering. Deze brommobiel verzekering dekt de reële schade van alle inzittenden die ontstaan is na een ongeval met het verzekerde voertuig. Dit kan zowel persoonlijke als materiële schade zijn. Alle inzittende zijn verzekerd voor een vergoeding van bijvoorbeeld inkomstenderving, smartengeld, tijdelijke invaliditeit, kapotte kleding en zelfs bagage. De maximale verzekerde waarde verschilt per verzekeringsmaatschappij, echter is een bedrag tot 1 miljoen euro gemiddeld.