Brommobiel verzekeren zonder rijbewijs

Brommobiel verzekeren zonder rijbewijs

Wist je dat rijden in een brommobiel, 45 km auto of invalide auto kan zonder rijbewijs? Deze auto’s brengen veel gemak. Maar, denk je aan de verzekering? Zelfs als je geen rijbewijs hebt, is een brommobiel verzekering verplicht.

Zoek je een brommobiel, hou dan rekening met de verzekeringskosten. Veel verzekeringen voor brommobielen zijn er, met elk hun eigen dekking en prijs. Kies wat past bij jou en je budget. Zo kun je zonder zorgen de weg op, ook zonder rijbewijs.

Verschillende soorten verzekeringen voor brommobielen

Als je een brommobiel wilt verzekeren, zijn er diverse dekkingen. Veel voorkomend zijn de WA, WA+Casco en rechtsbijstandverzekering. Elk type verzekering heeft unieke voordelen. Laten we hier dieper op ingaan.

De WA verzekering is de basis. Deze dekt schade aan anderen of hun eigendommen, en bij letsel. Schade aan je eigen brommobiel valt hier niet onder. Maar, voor elke 45 km auto is dit wel verplicht, ongeacht leeftijd.

WA+Casco verzekering voor brommobielen

Een WA+Casco verzekering, die ook All Risk wordt genoemd, is uitgebreider. Naast WA, dekt het ook jouw schade. Bijvoorbeeld door slippen, vandalisme of brand. Als je brommobiel total loss is, krijg je de dagwaarde. Dit geeft meer rust op de weg.

wa caso brommobiel verzekering

Rechtsbijstandverzekering voor brommobielen

Rechtsbijstand is een waardevolle optie. Het biedt juridische hulp bij verkeerszaken. Bijvoorbeeld bij schade claimen of in beroep gaan tegen boetes. Met deze verzekering sta je sterker met professionele hulp.

Het is slim, ongeacht je leeftijd, om verzekeringen te vergelijken. Zo kies je de beste en goedkoopste voor jouw situatie. Neem de tijd om offertes en voorwaarden zorgvuldig te bekijken. Zo ga je met een veilig gevoel de weg op.

Factoren die de premie van een brommobielverzekering bepalen

De kosten van de verzekering hangen van veel factoren af. Waar je woont, hoe oud je bent en het type voertuig tellen mee. Bijvoorbeeld, de prijs voor een verzekering voor een Microcar kan verschillen.

brommobiel verzekering kosten

De waarde van je brommobiel is ook belangrijk. Als je voertuig duur is, betaal je meer voor de verzekering.

Of je veel betaalt voor je verzekering is afhankelijk van persoonlijke factoren. Ze verschillen per persoon. Door verschillende bedrijven te vergelijken, kun je mogelijk goedkoper uit zijn.

Verzekeraar Gemiddelde premie per maand
Unigarant brommobiel verzekering €40
ANWB brommobiel verzekering €45
Centraal Beheer brommobiel verzekering €48

Het is slim om verschillende opties te bekijken. Door offertes aan te vragen, zoals bij Unigarant, kun je besparen. Zo kies je de beste en voordeligste verzekering die bij jou past.

Voorbeelden van brommobiel verzekeringskosten

Wilt u weten wat het kost om een brommobiel te verzekeren? De kosten hangen af van het voertuigtype en de dekking die u kiest. Hier staan voorbeelden van de kosten voor bekende modellen. Denk aan de Move Vigorous 8, Move E4 en Move E3. Deze voorbeelden helpen u de prijsklasse te begrijpen, of u nou kiest voor Interpolis, Centraal Beheer of Univé.

Verzekeringskosten Move Vigorous 8

De verzekering van de Move Vigorous 8 kan variëren. Dit hangt af van wat u wilt en uw situatie. Kijk hier voor een idee van de kostprijs:

 • WA: €37 per maand
 • WA + rechtsbijstand: €39,25 per maand
 • WA + Casco: €85,50 per maand
 • WA + Casco + rechtsbijstand: €87,75 per maand

Verzekeringskosten Move E4

De Move E4, een veelgekozen model, heeft een waarde van €9.500. Veel verzekeraars, zoals Unive en Centraal Beheer, hebben goede pakketten. Zie hieronder wat de verzekering ongeveer kost:

Dekking Maandpremie
WA €42
WA + rechtsbijstand €44,50
WA + Casco €93
WA + Casco + rechtsbijstand €95,50

Verzekeringskosten Move E3

Neem nu de Move E3, een kleine brommobiel van €6.800. De verzekering voor zo’n 45 km auto is meestal voordeliger. Dit zijn de gemiddelde maandelijkse kosten voor verschillende dekkingsmogelijkheden:

 • WA: €33,50 per maand
 • WA + rechtsbijstand: €35,75 per maand
 • WA + Casco: €78 per maand
 • WA + Casco + rechtsbijstand: €80,25 per maand

Let op, deze voorbeelden tonen slechts een schatting van de verzekeringskosten. De echte prijs kan anders zijn, afhankelijk van uw leeftijd, woonplaats en andere factoren. Vergelijk altijd aanbiedingen om de juiste verzekering te kiezen die bij uw situatie past.

Hoe regel je een verzekering brommobiel, zonder rijbewijs?

Je brommobiel verzekeren zonder rijbewijs is makkelijk. Ga online naar de website van de verzekeraar. Daar bereken je de premie en vraag je een offerte aan.

Kies uit verzekeraars zoals Unigarant, Enra, Assuflex, ASR, Centraal Beheer, Independer of Klaverblad. Zo kun je snel en voordelig je brommobiel verzekeren.

Na aanvraag krijg je een kentekensticker per post. Plak deze achterop je brommobiel. Je kunt de premie betalen per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

Vergelijk offertes voor de beste prijs. Zoek wat past bij jou. Of je nu een 45 km auto of brommobiel wil verzekeren.

Paar goede opties om je brommobiel te verzekeren zijn:

 • Brommobiel verzekeren Unigarant: Lage kosten en grote dekking
 • Enra brommobielverzekering: Snel herstel bij schade en hulp bij pech
 • Assuflex brommobiel verzekering: Flexibel en korting bij geen schade
 • Brommobiel verzekeren ASR: Betaalbare prijzen, ook voor jonge bestuurders vanaf 16

Hier is een lijst met de gemiddelde kosten bij verschillende verzekeraars. Dit is voor een brommobiel verzekering vanaf 16 jaar:

Verzekeraar WA premie per maand WA + Casco premie per maand
Brommobiel verzekering Centraal Beheer €34 €61
Brommobiel verzekering Independer €29 €58
Brommobiel verzekering Klaverblad €31 €66

Vergelijk altijd verzekeraars voor de beste deal. Zo kun je met een gerust hart de weg op. Zonder rijbewijs, maar goed verzekerd.

Verzekering is verplicht

Het is verplicht een verzekering te hebben voor je brommobiel, zelfs als je geen rijbewijs hebt. Zo ben je financieel gedekt bij schade of een ongeval. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, van basis tot compleet met rechtsbijstand. De prijs hangt af van waar je woont, je leeftijd, het model van je brommobiel, en de waarde.

Vergelijk online de verzekeringen bij aanbieders zoals Klaverblad, Unigarant en Reaal. Zo vind je makkelijk de beste en goedkoopste verzekering. Na het afsluiten krijg je een kentekensticker. Die moet je achterop je voertuig plakken als bewijs van verzekering.

Kies altijd voor een goede verzekering, of je nu een 45km-auto, scootmobiel auto, of invalideauto hebt. Met de juiste dekking kun je zorgeloos op pad. Zo kun je maximaal genieten van je brommobiel en de vrijheid die het biedt. Nu afsluiten? klik hier!

FAQ

Is een verzekering verplicht voor een brommobiel zonder rijbewijs?

Ja, je moet je brommobiel minimaal WA verzekeren, ook zonder rijbewijs.

Welke soorten verzekeringen zijn er voor brommobielen?

Er zijn drie soorten verzekeringen. De eerste is WA, die schade aan anderen dekt. De tweede is WA+Casco. Deze dekt naast andermans schade ook jouw schade. De derde is een rechtsbijstandverzekering. Die biedt hulp bij juridische zaken in het verkeer.

Waar is de premie van een brommobielverzekering van afhankelijk?

De hoogte van de premie hangt af van je woonplaats, je leeftijd, het voertuigtype, en de cataloguswaarde. Elke situatie is anders. Daarom verschilt de premie per persoon.

Kan ik online een brommobielverzekering afsluiten zonder rijbewijs?

Het afsluiten van een verzekering voor je brommobiel zonder rijbewijs kan gemakkelijk online. Bezoek de website van de verzekeraar en volg de stappen. Je kunt er zelfs eerst een premie berekenen en daarna een offerte aanvragen.

Hoe kan ik de beste deal vinden voor mijn brommobielverzekering?

Om de beste verzekering te vinden, vergelijk je offertes. Kijk naar de dekking, het eigen risico en de premie. Kies wat het beste bij jou past en je budget.

Wat moet ik doen na het afsluiten van een brommobielverzekering?

Na afsluiten krijg je een kentekensticker per post. Deze sticker moet je achterop je voertuig plakken. Het laat zien dat je brommobiel verzekerd is.