Waar moet ik op letten bij scooterverzekering afsluiten

Waar moet ik op letten bij scooterverzekering afsluiten?

Scooter rijden is al jarenlang mateloos populair. Het biedt tieners vanaf 16 jaar de mogelijkheid om een glimp van de vrijheid te ervaren die ze later met een autorijbewijs op zak opdoen. Wel dient hiervoor eerst een theorie- en later een praktijkexamen te worden afgelegd. Het is belangrijk dat men slaagt voor beide. Alleen dan wordt het gewilde roze pasje verstrekt. Wie vervolgens graag met een eigen scooter de weg op wil gaan, moet zowel wegenbelasting betalen als een scooterverzekering afsluiten. Het is belangrijk dit laatste goed overwogen te doen, door goed te kijken naar de voorwaarden die elk van de 3 basisverzekeringen te bieden hebben.

Goedkoopste verzekering ook beste verzekering?

Het aantrekkelijkst is het kiezen voor een WA-scooterverzekering. Deze is namelijk de voordeligste van allemaal. Hiermee voldoe je aan de Nederlandse wetgeving en kun je legaal de weg op. Het is echter belangrijk om je niet blind te staren op de kosten. Het pakket kan namelijk zomaar duurkoop blijken als je scooter plots gestolen wordt of wanneer deze het slachtoffer is geworden van een flinke storm. Een ander nadeel is dat je met alleen een WA zelf voor de schade opdraait aan je eigen scooter in het geval van een aanrijding. Aangezien het belanden in een ongeluk in een klein hoekje zit, zeker voor jongeren in die leeftijdscategorie, is het belangrijk alle opties goed in overweging te nemen.

Met de WA+ ook verzekerd tegen diefstal

Naast de WA is er onder andere de WA+. Het grote voordeel hiervan is dat je tevens verzekerd bent tegen diefstal, brand en schade door natuurgeweld. Daar komt bij dat helmen en accessoires tevens onder het pakket vallen. Deze zijn tot € 150 meeverzekerd bij bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij als Univé. Voor scooters of brommers met een leeftijd van 2 tot 4 jaar is de WA+ veruit de beste optie. Alsnog is het aan jou om te besluiten welk pakket jouw voorkeur heeft. Wellicht voel je namelijk meer voor een All Risk scooterverzekering. Dit is het meest uitgebreide pakket waarvoor je kunt kiezen. Dit biedt alle pluspunten zoals hierboven genoemd, maar dan inclusief een heel belangrijk extra punt: vergoeding bij schade aan de eigen scooter na bijvoorbeeld een aanrijding.

De beste bromfietsverzekering sluit je binnen 4 minuten online af

Heb je uit de basisverzekeringen een keuze gemaakt, dan zijn er nog drie optionele aanvullende verzekeringen die de moeite waard zijn om in elk geval even door te nemen. Denk aan bijvoorbeeld de Univé Pechhulp. Met deze extra dekking op zak kun je profiteren van een speciale haal- en brengservice in het geval je met pech langs de kant van de weg strandt. Andere mogelijkheden zijn het kiezen voor een Ongevallenverzekering en/of Rechtshulp Verkeer. Zo stel je zelf de beste bromfietsverzekering samen voor jouw unieke situatie. Via de website van Univé is eenvoudig te berekenen wat de maandelijkse kosten zijn. Maak gebruik van de keuzehulp en je weet binnen 4 minuten al waar je aan toe bent.