Elektrische brommobiel kopen

Elektrische brommobiel kopen?

Het kopen van een elektrische brommobiel, ook wel bekend als een 45 km auto, kan een geweldige manier zijn om uw mobiliteit te vergroten en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Of u nu op zoek bent naar een alternatief voor een traditionele auto of gewoon een handige manier om door de stad te reizen, een elektrische brommobiel kan de perfecte oplossing zijn.

In dit artikel kijken we naar alles wat u moet weten over het kopen van een elektrische brommobiel, van de voordelen tot de verschillende modellen die beschikbaar zijn op de markt.

Wat is een elektrische brommobiel?

Een elektrische brommobiel wordt ook wel een 45 km auto genoemd, omdat deze voertuigen tot een maximumsnelheid van 45 km/u kunnen rijden. Ze zijn kleiner dan traditionele auto’s en hebben doorgaans plaats voor twee passagiers. Het belangrijkste kenmerk van een elektrische brommobiel is echter dat hij wordt aangedreven door een elektrische motor in plaats van een verbrandingsmotor. Dit betekent dat ze geen schadelijke uitlaatgassen produceren en zeer energiezuinig zijn.

Voordelen van een elektrische brommobiel

Milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische brommobiel is dat hij milieuvriendelijk is. Omdat ze volledig op elektriciteit rijden, produceren ze geen schadelijke uitlaatgassen. Dit betekent dat ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die wil bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van schonere lucht.

Kostenbesparend

Elektrische brommobielen zijn ook zeer kostenbesparend. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel, wat betekent dat de kosten om uw voertuig op te laden veel lager zullen zijn dan de kosten om een tank te vullen. Bovendien hebben elektrische voertuigen over het algemeen minder onderhoud nodig dan voertuigen met een verbrandingsmotor, wat verder bijdraagt aan de potentiële besparingen.

Praktisch en handig

Elektrische brommobielen zijn bijzonder praktisch voor stadsverkeer. Hun compacte formaat maakt ze ideaal voor het navigeren door drukke straten en het vinden van parkeerplaatsen. Bovendien hebben ze geen speciale laadinfrastructuur nodig – ze kunnen gewoon worden opgeladen via een standaard stopcontact.

elektrische brommobiel

Waarom kiezen voor een elektrische brommobiel?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een elektrische brommobiel:

  • Milieuvriendelijk: Een elektrische brommobiel stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit en draagt daardoor bij aan een beter milieu.
  • Zuinig: Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Per kilometer zijn de kosten voor stroom lager dan voor brandstof.
  • Minder onderhoud: Elektrische voertuigen hebben minder bewegende onderdelen dan voertuigen met een verbrandingsmotor, wat leidt tot minder onderhoud.
  • Comfortabel: Elektrische brommobielen zijn stil en hebben een soepele acceleratie, wat zorgt voor een comfortabele rijervaring.
  • Geen wegenbelasting: Voor een elektrische brommobiel hoeft geen wegenbelasting te worden betaald.

Elektrische brommobielen op de markt

Bij het kiezen van een elektrische brommobiel is het belangrijk om te kijken naar verschillende modellen op de markt. Twee populaire opties zijn de MOVE Vigorous 1500 S-line II en de MOVE CityCar.

MOVE Vigorous 1500 S-line II

De MOVE Vigorous 1500 S-line II is een elektrische brommobiel die moeiteloos een snelheid van 45km per uur haalt. Hij is voorzien van een stille en krachtige 1500 Watt motor en heeft veel luxe opties standaard aan boord. Enkele van de standaardfuncties zijn elektrische ramen, ruitenwissers met sproei-installatie, een achteruitrijcamera en een muziekinstallatie met USB en Bluetooth.

MOVE CityCar

De MOVE CityCar is een volledig elektrische 45 km auto. Dit voertuig heeft een modern en speels uiterlijk en is uitgerust met veel luxe opties. Enkele van de kenmerken zijn een normaal rond stuur in plaats van een scooterstuur, en de mogelijkheid om het voertuig op te laden via een standaard stopcontact.

Extra’s en opties bij de aanschaf van een elektrische brommobiel

Bij de aanschaf van een elektrische brommobiel zijn er verschillende extra’s en opties waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een alarmsysteem, een winterhoes, een thermodak (plafond met isolatie), een voet gaspedaal, een telefoonhouder en nog veel meer. Deze opties kunnen het comfort en gebruiksgemak van je brommobiel verder verhogen.

elektrische 45 km auto

Veiligheid van een elektrische brommobiel

Een elektrische brommobiel is een veilig vervoermiddel. De brommobielen van MOVE zijn bijvoorbeeld uitgerust met een rolkooi, een dubbele kreukelzone, en rondom uitgevoerd met schijfremmen net als bij de duurdere auto’s het geval is. Bovendien zijn de modellen onderworpen aan een crashtest. Hieruit bleek dat de dakrail extreem stevig is, wat bijdraagt aan de veiligheid van de inzittenden.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een brommobiel?

Om een brommobiel te mogen besturen, heb je een bromfietsrijbewijs (AM) of een auto rijbewijs (B) nodig. Je hoeft dus geen speciaal rijbewijs te hebben om een brommobiel te kunnen besturen. Dat maakt een brommobiel een toegankelijk vervoermiddel voor veel mensen.

Onderhoud van een elektrische brommobiel

Hoewel een elektrische brommobiel minder onderhoud nodig heeft dan een brommobiel met een verbrandingsmotor, is regelmatig onderhoud wel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de bandenspanning, het schoonmaken van de brommobiel en het regelmatig controleren van de remmen. Bij Fast & Furious scooters kun je een onderhoudspakket afnemen, zodat je geen omkijken meer hebt naar het onderhoud van je brommobiel.

Financiële aspecten: kopen of leasen?

Bij de aanschaf van een elektrische brommobiel kun je ervoor kiezen om de brommobiel te kopen of te leasen. Bij leasen betaal je de brommobiel in termijnen af. Dit kan een goede optie zijn als je niet in één keer een groot bedrag wilt of kunt uitgeven. Bij Fast & Furious scooters kun je de MOVE Vigorous 1500 S-line II en de MOVE CityCar zowel kopen als leasen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische brommobiel?

Bij het kopen van een elektrische brommobiel zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Actieradius

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen is de actieradius van de brommobiel – hoe ver hij kan rijden op een enkele lading. De MOVE Vigorous 1500 S-line II heeft bijvoorbeeld een bereik van 50 kilometer met loodaccu’s, 90 kilometer met lithiumaccu’s, en 130 kilometer met een combinatie van lood en lithium.

Oplaadtijd

Een andere belangrijke overweging is hoe lang het duurt om de brommobiel op te laden. Over het algemeen duurt het ongeveer 6 uur om de MOVE Vigorous 1500 S-line II en de MOVE CityCar volledig op te laden.

Comfort en gemak

Zorg ervoor dat u een brommobiel kiest die comfortabel en gemakkelijk te besturen is. Beide modellen van MOVE zijn ontworpen met comfort en gemak in gedachten, met functies zoals elektrische ramen, een muziekinstallatie en een achteruitrijcamera.

Kosten

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Hoewel elektrische brommobielen over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan hun benzine-aangedreven tegenhangers, kunnen de lagere bedrijfskosten en onderhoudskosten op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen leiden.

Kopen van een elektrische brommobiel

Het kopen van een elektrische brommobiel is een geweldige manier om uw mobiliteit te vergroten en tegelijkertijd uw impact op het milieu te verminderen. Met hun compacte formaat, hoge efficiëntie en lage exploitatiekosten zijn elektrische brommobielen een uitstekende keuze voor stadsverkeer. Of u nu kiest voor de MOVE Vigorous 1500 S-line II of de MOVE CityCar, u kunt er zeker van zijn dat u een voertuig kiest dat zowel praktisch als milieubewust is.

Bekijk de verschillende modellen en opties op Fast & Furious scooters vandaag nog om de perfecte elektrische brommobiel voor u te vinden!