brommobiel kopen in Tilburg

Heb je jarenlang in een auto gereden en vind je het nu tijd voor een meer compacte 45 km auto? Of heb je momenteel een fiets of scooter en zit je toch liever droog in een bromauto? Wat ook je huidige situatie is, een microcar kopen is voor veel mensen een echte uitkomst! Wat er mogelijk is en wat de kosten zijn leggen we uit op deze pagina.

 

Wat is een brommobiel?

Brommobielen, ook wel bromauto of microcar genoemd, zijn 45 km auto’s die veel lijken op een auto maar je hebt er geen autorijbewijs voor nodig. Een bromfietsrijbewijs is al voldoende. Ze zijn leverbaar met een benzinemotor of met een elektrische aandrijving, op 3 of 4 wielen. De luxere merken en modellen zijn haast niet meer van een auto te onderscheiden, ze zijn alleen wat kleiner van vorm. Ook in de prijs is weinig verschil te zien, want goedkoop is een 4-wiel bromauto niet. Toch zijn er ook zekere goedkopere alternatieven met prijzen die ver onder de goedkoopste auto liggen. Je bespaart daarnaast ook nog op wegenbelasting en het verbruik ligt lager.

 

tilburg brommobielen

 

Een microcar kopen in Tilburg

Voordat je naar de dealer gaat, zijn er wel een aantal zaken die je moet weten. Als eerste dat je online vaak betere deals kunt vinden dan bij de lokale leveranciers. Ken je bijvoorbeeld merken als IVA en MOVE? Die kun je al voor 5000-6000 euro kopen. Dat is nog steeds niet goedkoop, maar wel van een geheel andere orde dan een Aixam die maar liefst 20.000 euro kan kosten. Tweedehands is een mogelijkheid, maar dan loop het je risico van hoge onderhoudskosten en later een zeer beperkte inruilwaarde. Waarom is een ‘instap’ IVA dan zo goedkoop? Met name het ontwerp. In plaats van een grote auto te verkleinen tot een microcar, hebben ze een scooter uitgebreid tot een 45 km auto met overkapping en bijna alles wat je van een auto verwacht. Ze zijn herkenbaar aan de 3 wielen in plaats van 4.

 

Kun je beter een elektrisch model kopen?

Je wist misschien al dat je tegenwoordig ook een brommobiel kunt kopen met elektrische aandrijving. In tegenstelling tot normale auto’s met een elektromotor zijn ze bij een 45 km bromauto juist goedkoper in aanschaf als de modellen op benzine. Dit komt deels omdat deze lichte voertuigen minder power nodig hebben in de motor, je zult er niet mee op de snelweg rijden natuurlijk. Dus je betaalt voor wat je nodig hebt, niet voor functies waar je niet op zit te wachten. Er zijn overigens ook modellen met benzinemotor, al zijn die doorgaans een stuk duurder. Je moet dan benzine tanken bij een bezinestation. De stille motor in een elektrisch model inclusief het voordeel van thuis laden blijkt voor velen voordeliger te zijn, vergelijk daarom voordat je een keuze maakt.

 

45km auto mircocar kopen-of-leasen-tilburg

 

Hoe ga je een 45 km auto kopen?

Dat je graag een microcar wilt kopen mag duidelijk zijn, maar hoe ga je betalen? De mini-auto’s liggen al gauw op 15.000-20.000 euro, voor de 3-wieler brommobielen starten de prijzen bij ongeveer 5000 euro. Je kunt direct afrekenen, het is ook mogelijk om gespreid te betalen. Dit kan in maandelijkse termijnen over een periode van zelfs meerdere jaren, dan voel je het toch wat minder in de portemonnee. In 3 termijnen betalen kan nét die extra ruimte bieden om de gewenste opties erbij te bestellen. Dan zit je niet vast aan een langlopende lening maar ben je binnen enkele maanden helemaal klaar. Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden in de webshop, en neem bij vragen gewoon even contact op voor meer informatie. Zo kun je snel op pad in Tilburg met je nieuwe brommobiel.