Brommobiel kopen in Eindhoven

Eindhoven is een stad die synoniem staat met innovatie. Philips, Brainport, het is met recht de ‘Lichtstad’ van Nederland. Dit geldt ook voor vervoermiddelen. Daarom is de opkomst van de microcar hier duidelijk te zien, steeds meer Eindhovenaren kiezen voor een 45 km auto kopen of leasen. Waarom? Lees snel verder om erachter te komen waarom een bromauto zo innovatief is.

 

brommobiel eindhoven kopen

 

Nieuwe generatie brommobielen

Je kent waarschijnlijk de oudere 45 km auto’s nog wel. Die kleine dozen die op een slakkengangetje over het fietspad reden en eigenlijk nergens thuis waren. Het verkeer was gewoon niet ingesteld op deze voertuigen. Nu zijn er veel luxere microcars die veel lijken op auto’s, maar die je mag besturen met een bromfietsrijbewijs. De laatste generatie brommobielen heeft niet 4 maar 3 wielen. Maakt dat veel uit? Als je kijkt naar de prijs zeker, want de modellen op 3 wielen zijn aanzienlijk goedkoper.

 

bromauto eindhoven kopen

 

Microcar met 3 of 4 wielen

Als je van een lompe auto naar een compacte bromauto wilt overstappen, dan ligt een model op 4 wielen voor de hand. Een model op 3 wielen vertoond meer overeenkomsten met een scooter of scootmobiel, toch zijn er behoorlijk wat verschillen! Een scootmobiel is voornamelijk een hulpmiddel voor minder validen om zich eenvoudig te verplaatsen zonder rijbewijs, met een 3-wieler ervaar je de luxe van een auto maar dan in compacte vorm én heel goedkoop! Niet alleen in aanschafprijs, je hoeft ook geen wegenbelasting te betalen en ze rijden veel zuiniger.

 

45km auto eindhoven

 

Tanken of opladen?

Nog een innovatie in deze voertuigen is de aandrijving. Je hebt de keuze voor een model op benzine of met accu. Dus tanken bij het benzinestation of thuis opladen via het stopcontact. Voor beide types zijn pluspunten en minpunten te benoemen, in praktijk kiezen de meeste mensen voor een brommobiel kopen op stroom. Die zijn stil, schoon en ook nog eens een stuk goedkoper. Voorzien van een ‘normale’ motor is nog steeds een optie, vergelijk de verschillende modellen en kies wat aansluit op jouw rijgedrag.

 

mircocar eindhoven

 

Veilig de weg op

Eenmaal ingestapt lijkt het alsof je in een auto zit. Merken als IVA en MOVE leveren enorm veel luxe voor een goedkope prijs. Elektrisch bedienbare ruiten, een goede verwarming en zelfs een achteruitrij camera. Dat zorgt voor comfortabel en veilig rijden. Want je rijdt met een 45 km auto gewoon op de rijbaan, dan wil je natuurlijk in een betrouwbare microcar zitten. Er is ook een gordel aanwezig, er is zelfs ruimte genoeg voor een passagier. Je kunt natuurlijk ook groot inslaan bij de supermarkt, boodschappen passen met gemak in deze autootjes. Zorg er wel voor dat je minimaal een bromfietsrijbewijs bezit, daarnaast is een WA verzekering verplicht. Wegenbelasting hoef je niet te betalen.

 

Een brommobiel kopen of leasen in Eindhoven

Na het lezen van deze pagina wil je liever gisteren als vandaag een microcar kopen. De prijs van de instap modellen ligt rond 5000 euro, dat is natuurlijk wel even slikken. Tweedehands kopen is een optie, maar dit kan weer gepaard gaan met extra onderhoudskosten. Via de webshop kun je vaak al goede deals vinden, daarnaast zijn er ook opties om gespreid te betalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bromauto leasen, in dat geval betaal je in maandelijkse termijnen voor een langdurige periode. Dit kan een jaar zijn maar ook veel langer. Dan ‘voel’ je de kosten niet zo en hoef je niet eerst te sparen. Een andere optie, die sneller gaat en je zelfs zonder extra rente kunt afsluiten, is in 3 termijnen betalen. Het bedrag wordt dan in verdeeld over 3 maanden in plaats van direct bij het bestellen. Dit geeft je wellicht wat meer ruimte om enkele opties erbij te nemen die je graag zou hebben maar anders nét iets te duur zouden zijn.