Brommobiel kopen in Breda

Waarom zou je een brommobiel kopen in Breda?

Autorijden, op een scooter rijden, in de bus of gewoon de benenwagen nemen? Wat is jouw favoriete manier van reizen? Binnen de gemeente is een hoge snelheid niet zo van belang, je zit natuurlijk wel liever droog. Wachten op het openbaar vervoer of een taxi op bestelling maakt je afhankelijk, gelukkig is er nog een optie! Een brommobiel kopen in Breda is dé manier om van A naar B te komen in de stad, en ook naar C, D en verder! Eerlijk is eerlijk, een microcar is niet goedkoop, toch kan het een stuk goedkoper dan je wellicht zult vermoeden. Hoe dat mogelijk is leggen we uit op deze pagina.

brommobiel kopen breda

Minder wielen, minder betalen

Een microcar zoals de Axiom is een kleinere versie van een auto. Daar betaal je eigenlijk net zoveel voor als je voor een normale auto moet neerleggen. Toch kun je wel degelijk een 45 km auto kopen voor een lager bedrag. Zo is de MOVE bromauto goedkoop met prijzen die rond de 10.000 euro liggen voor een bromauto met benzinemotor. Toch kan het nog lager, de IVA brommobielen starten vanaf pakweg 5000 euro. Kan het voor die prijs nog de moeite waard zijn? Jazeker, dit is typisch een merk dat veel te bieden heeft voor weinig geld. Zo zul je in duurdere merken echt geen achteruit rij camera aantreffen als standaard uitrusting. Wat is het geheim van deze goedkope brommobielen in Breda? Wat dacht je van een wiel minder?

 

3 of 4 wielen?

Er zijn microcars met 4 wielen, of brommobielen met 3 wielen. Voor de wet is het gewoon een 45 km auto, als je plaatsneemt zul je ook niet veel verschil bespeuren. Toch is er technisch wel degelijk een andere aanpak. In plaats van een auto in een klein doosje te steken, zijn de 3-wielers van merken als IVA en MOVE meer scooters op drie wielen die overdekt zijn. Het voelt als een auto, het rijdt als een auto (maar dan eenvoudiger), maar het lijkt van buiten meer op een luxe scootmobiel. Door deze aanpak kan het voertuig goedkoper geproduceerd worden zonder in te boeten op comfort of veiligheid.

 

Hoe verschilt een bromauto met een ‘echte’ auto?

Voor de wet zijn er enkele belangrijke regels om rekening mee te houden. Hoewel je met een autorijbewijs in een brommobiel mag rijden, is een bromfietsrijbewijs voldoende. Je rijdt altijd op de rijbaan, nooit op het fietspad. Je mag naast rijden in de bebouwde kom ook rijden op provinciale wegen maar het blijft een 45 km auto. Op autowegen en autosnelwegen mag je niet komen, daar zijn deze voertuigen ook niet voor gemaakt. De bromauto moet voorzien zijn van een kenteken, je hoeft geen wegenbelasting te betalen. Dat bespaart je direct veel geld. Een standaard WA verzekering is voldoende. De meeste regels komen dus overeen met een scooter of bromfiets, met als verschil dat je nooit op het fietspad zult rijden. Parkeren kan gewoon in een parkeervak, dus parkeerkosten zul je op diverse plaatsen in Breda wel moeten betalen.

 

Betalen wanneer je wilt

We begrijpen dat je direct een brommobiel wilt kopen, dit betekent niet dat je zomaar even 5000+ euro hebt om te besteden. Je zult immers ook andere kosten hebben. Gelukkig zijn er diverse opties. Naast goedkoop online een brommobiel kopen, kun je ook een bromauto leasen. In dat geval kies je zelf de looptijd en de bijbehorende rente. Zo kun je de kosten spreiden over een langere termijn tegen veel lagere maandlasten. Er is ook een optie die tussen direct betalen en een langlopend contract in zit, dat is in 3 termijnen betalen. Dit betekent precies wat je denkt; je betaalt het bedrag in 3 keer af zodat je niet lang aan een leasecontract vastzit. Jouw bromauto is vanaf dag 1 je eigen bezit, het is daarmee geen huurovereenkomst of iets dergelijks. Mensen kiezen vaak voor deze optie als ze nét wat meer extra’s willen bestellen dan het budget toestaat. Bekijk alle opties in de webshop of neem contact op voor meer informatie.