Brommobiel kopen in Amsterdam

Wil je zelf bepalen hoe je reist? Wordt je moe van reizen met de bus of tram, is de taxi veel te duur en wil je niet steeds vragen om een ritje naar het Centraal Station? Dan is een brommobiel kopen in Amsterdam echt iets voor jou. Er zijn volop mogelijkheden voor een trendy microcar waar je binnen en buiten de ring heerlijk mee kunt rijden. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want je kunt goedkoop instappen. Letterlijk en figuurlijk!

 

brommobiel kopen Amsterdam

 

Wat is een microcar?

Het is maar welke naam je wilt geven; microcar, brommobiel, of bromauto. Het zijn allemaal voertuigen die op drie of vier wielen staan, lekker vlot rijden maar niet te snel zijn, en waar je met een bromfietsrijbewijs vrolijk mee tot 45 km uur mag rijden. Klein in formaat en groots in prestaties, dat is een microcar!

Er zijn twee opties voor een 45 km auto; elektrisch en op benzine. Laten die even met elkaar vergelijken:

 

1. Elektrisch brommobiel

Bij een elektrisch aangedreven microcar kun je thuis opladen van het lichtnet. Een speciale stroomgroep of laadpaal is dus niet nodig. Zo kun je eenvoudig de accu opladen. Verder is de motor stil, er zijn geen vieze uitlaatgassen en er zijn minder bewegende onderdelen die stuk kunnen gaan. Als je een brommobiel wilt kopen in Amsterdam zul je doorgaans op een elektrische microcar uitkomen.

 

mircocar rotterdam kopen

 

2. Bromauto op benzine

Het is overigens wel mogelijk om een bromauto op benzine te kopen. Je moet in dit geval benzine tanken aan de pomp. De motor is vergelijkbaar met die van een bromscooter, je kunt vlot met het verkeer meerijden en je zult gehoord worden door de omgeving. Vanwege het geluid, de geur en tanken aan de pomp zijn deze brommobielen minder in trek. Toch zijn ze nog steeds te koop als dit type beter aansluit bij jouw voorkeuren.

 

Net zo luxe als een auto?

Als je eigenlijk niet (meer) wilt rijden in een auto door het drukke verkeer in Amsterdam, maar een scootmobiel ook weer niet ziet zitten, dan kan een brommobiel kopen dé oplossing zijn. Je zit lekker droog, er kan zelfs een passagier mee! Of je gaat voor een week boodschappen doen, dit gaat zeker lukken met een microcar. De wegligging is stabiel, zeker met de modellen op vier wielen, en de inrichting kan zich zelfs meten met auto’s. Merken als IVA en MOVE leveren een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding, je kunt eventueel ook voor een hoger segment gaan als je echt alle luxe van een auto wilt hebben. Voor een nette instapper betaal je pakweg de helft van de goedkoopste auto’s die in Nederland leverbaar zijn.

 

mircocar amsterdam kopen

 

Betalen zoals het bij jou past

Hoewel de prijs relatief goedkoop is, begrijpen we heel goed dat 5000+ euro toch een flinke investering is. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om een microcar te kopen in Amsterdam zonder de spaarrekening te plunderen. Naast directe betaling is het namelijk ook mogelijk om in termijnen te betalen. Hier zijn weer twee mogelijkheden voor. Zo kun je in 3 termijnen betalen. Dit is ideaal wanneer je snel een 45 km auto wilt kopen maar even krap bij kas zit. Je betaalt een derde van de prijs, en de volgende twee maanden nog een keer hetzelfde bedrag. Zo kun je snel bestellen zonder te sparen. Dan is er nog de optie voor een langlopend leasecontract. Dit is ideaal voor mensen die niet graag een groot bedrag in één keer uitgeven. Je betaalt dan een klein bedrag per maand voor een looptijd die je zelf kiest. Zolang je een stabiel inkomen hebt kun je eenvoudig een leasecontract aanvragen.

45km auto amsterdam

Wil je terugschalen van een auto of juist een maatje groter dan een fiets of brommer? Dan is een microcar kopen of leasen echt iets voor jou!