Brommobiel kopen in Almere

Bromauto kopen in Almere? Begin hier!

Vervoer moet praktisch zijn, veilig en comfortabel. Er is altijd wel een nadeel bij vervoer. Een auto die te groot is en teveel maandlasten heeft, een scooter of scootmobiel is minder prettig op natte dagen en over het openbaar vervoer zullen we het maar niet hebben. Wat dacht je van een brommobiel kopen in Almere? Wat zijn de mogelijkheden, de prijzen en betaalopties? Dat lees je op deze pagina!

brommobiel kopen almere

 

Wat maakt brommobielen anders?

Er zijn behoorlijk wat weggebruikers die een grote auto eigenlijk te veel vinden, maar ook weer niet beperkt willen zijn door openbaar vervoer of een scooter. Een brommobiel of microcar is een 45 km auto die uitermate geschikt is voor rijden binnen de bebouwde kom, en zelfs daarbuiten mag rijden. Autowegen en snelwegen zijn niet toegestaan. Dit betekent dat je ook geen autorijbewijs nodig hebt, een bromfietsrijbewijs is al voldoende. Mocht je reeds een (geldig) autorijbewijs bezitten, dan mag je hier ook gewoon mee rijden in een bromauto. Ze bieden daarmee voor velen een gulden middenweg, het beste van twee werelden. Zijn er ook nadelen?

 

Is een microcar interessant voor jou?

De maximumsnelheid ligt op 45 km per uur. Dat is binnen de bebouwde kom ruim voldoende, voor grotere afstanden zijn deze brommobielen minder geschikt. Je parkeert op een normale parkeerplaats, wanneer je een kaart hebt voor invaliditeit dan mag je er ook mee op een invalidenparkeerplaats parkeren. Een kenteken is verplicht, een WA verzekering ook. Je hebt dus een rijbewijs nodig, maar dit is met een brommobiel een stuk eenvoudiger als met een autorijbewijs. Wegenbelasting is niet van toepassing, je rijdt zuiniger en deze voertuigen zijn goedkoop in aanschaf. Tenminste, als je goed rondkijkt!

 

Een goedkope brommobiel kopen in Almere

Als je prijzen van 15.000+ euro ziet, dan gaat de interesse naar een 45 km auto al snel weg. Dat is heel begrijpelijk, door een bromauto te leasen kun je kosten spreiden maar het blijft natuurlijk veel geld. Daarom zijn er merken als IVA en MOVE die voor 5000-6000 euro al een prachtige microcar leveren met allerlei luxe features. Denk aan elektrische ramen, gordels, een achteruitrij camera en verwarming. Dit is echt niet meer dat ouderwetse koekblik van vroeger! Online een bromauto kopen kan je ook voordeel opleveren, met flexibele betaalopties zoals in 3 termijnen betalen hoef je ook niet eerst jarenlang te sparen voordat je op pad kunt gaan. Je kunt voor dergelijke bedragen ook een brommobiel leasen en betalen in maandelijkse termijnen. Dan rijd je soms al voor enkele tientallen euros per maand. Tel daarbij het voordeel op van een normale auto, en je rijdt goedkoper dan ooit!

 

Voor iedereen een geschikte 45 km auto.

De maximumsnelheid is gelijk, de opties lopen enorm uiteen. Zo kun je een brommobiel kopen in Almere met 3 of 4 wielen. Heel eenvoudig gesteld kun je het vergelijken met een heel luxe scootmobiel of met een heel eenvoudige personenwagen. Dan is er de keuze voor een motor op benzine of een motor met accu. Bij een benzinemotor zul je moeten tanken bij het pompstation, met een elektromotor kun je thuis de bromauto opladen via een standaard stopcontact. Laden duurt langer, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Daarnaast zijn modellen op stroom vaak veel goedkoper in aanschaf. Is het interessant om goedkoop een tweedehands brommobiel te kopen? Vaak niet, omdat er dan onderhoudskosten bijkomen, reparatie en vervanging van onderdelen. Met een nieuw exemplaar rijd je zorgeloos met garantie. En met de betaalbare modellen die je tegenwoordig kunt bestellen, die voorzien zijn van alle gemakken, is de keuze natuurlijk snel gemaakt! Bekijk de opties in de webshop en kies het model dat het beste aansluit op jouw wensen.