Brommobiel kopen in Groningen

Waarom een bromauto kopen in Groningen?

Er zijn veel vervoermiddelen om uit te kiezen; een auto, fiets, scooter, met de bus, trein of taxi. Wat sluit het beste aan op jouw manier van leven en verplaatsen? Misschien moet je brommobiel kopen in Groningen, de laatste trendy modellen zijn zeer veelzijdig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop rijden in een 45 km auto. Op deze pagina leggen we precies uit wat er mogelijk is en hoe het werkt. Ook vertellen we hoe je het beste kosten kunt spreiden om zo de microcar te kiezen die bij je past.

 

groningen brommobielen

 

Wat is een microcar eigenlijk?

Je kunt het een brommobiel noemen, een bromauto, 45 km auto of microcar; in principe betekent het allemaal hetzelfde. Het is een voertuig op 3 of 4 wielen met een maximumsnelheid van 45 km per uur. Je rijdt op de rijbaan, niet op het fietspad, ook buiten de bebouwde kom. Op autowegen en snelwegen mag je niet rijden. Brommobielen zijn meestal overdekt en zijn voorzien van gordels. Meervoud, want je kunt zelfs een passagier meenemen!

 

Heel veel mogelijkheden met brommobielen

Vroeger was de keuze heel eenvoudig; een bromfiets motor in de vorm van een kleine auto maar dan heel kaal uitgerust. Tegenwoordig kun je behoorlijk goedkoop een MOVE of IVA brommobiel kopen op 3 wielen, tot aan de zeer luxe modellen op 4 wielen zoals de Aixam microcars. Dan hebben we het over prijzen tussen 5000 tot 20.000 euro. Van relatief goedkoop tot heel duur dus. Toch betekent goedkoop niet dat er geen luxe is. Zodra je in een IVA bromauto stapt lijkt het eigenlijk op een ‘echte’ auto, maar dan wat eenvoudiger om te besturen. Je hebt bijvoorbeeld geen autorijbewijs nodig, een bromfietsrijbewijs is al voldoende. Je hoeft ook niet te schakelen, het is gewoon een kwestie van starten en gaan.

 

45km auto mircocar kopen-of-leasen groningen

 

Een bromauto voor iedereen

Als je zestien jaar of ouder bent, en in het bezit van minimaal een bromfietsrijbewijs (autorijbewijs mag ook) dan mag je met een brommobiel in Groningen rijden. Zorg voor een kenteken, regel een WA verzekering en ga de weg op. Of je moet tanken aan de pomp hangt af van jouw keuze, want er zijn modellen op benzine en op stroom. De uitvoeringen met benzinemotor zullen doorgaans meer kosten, modellen met elektromotor starten goedkoper. In praktijk kiezen steeds meer mensen in Groningen voor een microcar kopen met elektrische aandrijving. Die zijn stil, zuinig, milieuvriendelijk en je kunt ze thuis opladen via een stopcontact.

 

Veiligheid boven alles

Je rijdt met brommobielen gewoon op de rijbaan, niet op het fietspad. Gordel om en rijden maar, tot maximaal 45 km per uur. Als je nog geen rijbewijs bezit dan kun je deze doorgaans vrij snel halen, voormalig automobilisten zullen direct aanrijden zonder problemen. Er zit uiteraard verlichting op, ondanks dat het een microcar betreft ben je toch goed zichtbaar op het wegdek. En met geavanceerde opties zoals een achteruitrijcamera parkeer je zonder problemen in ieder parkeervak. Zo geniet je van alle voordelen die een auto biedt, zonder de nadelen.

Goedkoop gespreid betalen

Wil je een brommobiel kopen of leasen in Groningen? Tussen direct het volledige bedrag betalen of betalen in maandelijkse termijnen over één of meerdere jaren is er ook nog IN3, wat staat voor ‘in 3 termijnen’ betalen. Dit stelt je in staat om nu al te beslissen en vervolgens in 3 termijnen gespreid te betalen. Zo houd je nog geld over voor andere zaken, en hoef je niet te beknibbelen op een extra optie die je graag zou willen hebben. Deze investering is immers niet goedkoop, je wilt een bromauto kopen die perfect past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Zo rijd je voortaan veilig, droog en kom je snel aan op jouw bestemming.