Brommobiel kopen Arnhem

Welke 45 km auto kopen in Arnhem?

Als de snelweg niet nodig is, maar het fietspad ook niet voldoet, dan is er gelukkig toch een oplossing. Brommobielen zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen, omdat ze het comfort bieden van een auto in een compact design. Bij een microcar kopen in Arnhem zul je wel voor enkele belangrijke overwegingen komen te staan. Goedkoop zijn deze bromauto’s niet, daarom wil je een goede keuze maken. Op deze pagina leggen uit wat de mogelijkheden zijn, de overeenkomsten maar ook de verschillen.

Wordt het tijd om een brommobiel te kopen?

Een 45 km auto is een compacte auto met de motor van een bromfiets. Dat is heel eenvoudig gesteld de beschrijving van deze voertuigen. Toch zijn de brommobielen van tegenwoordig meer dan een combinatie van twee bestaande vervoermiddelen, ze hebben ondertussen hun eigen plekje op de weg verworven. De wetgeving is duidelijker geworden, wat extra houvast geeft. Dit zijn de voornaamste zaken om rekening mee te houden.

  • De maximale snelheid is 45 km/u.
  • Er wordt gereden op de rijbaan.
  • Rijden mag binnen én buiten de bebouwde kom met uitzondering van auto- en snelwegen.
  • Er is een bromfietsrijbewijs vereist, een autorijbewijs mag uiteraard ook.
  • Een kenteken registratie is verplicht.
  • Een (WA) verzekering is verplicht.

In het kort zijn de regels voor een microcar gelijk aan die van een bromfiets, met als voornaamste verschil dat een 45 km auto nooit op het fietspad mag rijden. Dus ook niet buiten de bebouwde kom.

 

Wat is een bromauto eigenlijk?

Een brommer of een auto, dat is de vraag. Met name de dure modellen, zoals bijvoorbeeld Axiom die maakt, lijken meer op auto’s met alle luxe die je erbij zou verwachten. Dat is duidelijk zichtbaar aan de prijs, goedkoop is een bromauto niet. Toch zijn er ook veel goedkopere merken en modellen leverbaar. Je kunt deze brommobielen kopen in Arnhem vanaf ongeveer 5000 euro. Je ziet aan deze modellen wel dat het eigenlijk bromfietsen zijn met een overkapping. Zo hebben ze 3 in plaats van 4 wielen, het design is ook wat compacter. Deze types zullen doorgaans een elektrische motor bezitten, daardoor kan de totale omvang beperkt blijven.

 

Goedkope luxe

Met name een merk als IVA weet een luxe ervaring te bieden voor een fractie van de prijs die je bij de duurdere merken moet betalen. Het is zeer indrukwekkend hoeveel standaard opties er reeds aanwezig zijn. Als je eenmaal in deze brommobielen zit, dan lijkt het meer op een auto dan een uitgebreide brommer. Toch rijd je er snel mee weg, zelfs wanneer je geen ervaring hebt met auto rijden. Dankzij de elektrische motor kun je thuis de accu opladen, hier is geen krachtstroom voor nodig. Een standaard stopcontact is voldoende. Er zijn overigens wel (duurdere) modellen met benzinemotor. Die hebben doorgaans 4 wielen, je zult dan moeten tanken bij het benzinestation.

 

Brommobiel kopen in Arnhem

Zelfs aan de onderkant van de prijzen is een brommobiel nog niet goedkoop te noemen, of je moet 5000-6000 euro zomaar paraat hebben. Je kunt eventueel je huidige auto verkopen, er zijn ook andere opties. Zo is het mogelijk een bromauto te  leasen. Zo spreid je de kosten over één of meerdere jaren. Dan kun je de kosten gewoon in je maandbudget opnemen, aan het einde van het contract rijd je vrolijk verder met lage verbruikskosten. Wanneer je liever niet een langdurig contract aangaat, maar ook niet direct het volledige bedrag op tafel wilt leggen, dan kan in 3 termijnen betalen een alternatief bieden. Eigenlijk is dan het enige verschil met direct afrekenen dat het bedrag in drie termijnen wordt gesplitst. Zo houd je geld over voor andere uitgaven, of je kunt een iets luxer model brommobiel kopen. Het is een investering voor de komende jaren, bekijk dus goed wat er mogelijk is voordat je een beslissing neemt.